Uwfotocadeau scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Hoge luchten - een foto verlijmd achter acrylaat

Vijf musea, vier thema's en hedendaagse kunst.


Vijf middelgrote musea - Gemeentemuseum Het Hannemahuis in Harlingen, het Stedelijk Museum in Zutphen, het Westfries Museum in Hoorn, Museum Gouda en Museum het Markiezenhof in Bergen op Zoom - hebben het initiatief genomen om aan de hand van vier thema's zo'n veertig belangrijke kunstwerken uit het Rijksmuseum in Amsterdam te exposeren.

In Bergen op Zoom leidde dit tot het initiatief om aan deze expositie een parallelle tentoonstelling van hedendaagse kunst te koppelen.

Uitgaande van de vier elementen aarde, water, lucht en vuur werden de eerste twee tentoonstellingen al gerealiseerd met de titels: ‘Lage Landen' en ‘Koele Wateren'.
De derde tentoonstelling in deze reeks is getiteld ‘Hoge Luchten'. Naast de letterlijke schilderingen met hoge horizonten en luchten op allerlei manieren in alle seizoenen verbeeld, is er binnen dit thema gekozen voor een figuurlijke component: ‘stadslucht', de hang naar vrijheid van Nederlandse steden en hun burgers. De verbeelding van dit thema in de werken van gevestigde kunstenaars in de collectie van het Rijksmuseum, wordt in het Markiezenhof gespiegeld aan de werken van hedendaagse kunstenaars.


Op het verzoek om deel te nemen aan deze parallelle expositie werd massaal gereageerd door kunstenaars. Fotograaf Don van Rooij leverde deze foto in bij het thema 'Hoge Luchten'. Zijn werk is uit de vele inzendingen gekozen en heeft een plek op de expositie gekregen.

We hebben er samen voor gekozen deze prachtige foto te verlijmen achter acrylaat , zodat de foto fantastisch tot zijn recht komt. 

De expositie is te  bekijken van 3  april tot 24 juli 2022, in de Markiezenhof in Bergen op Zoom.

 

Andere projecten